Stödlinjens forskning

Stödlinjen finns till för att erbjuda stöd och hjälp inte bara till folk som har hamnat i ett spelmissbruk utan också till deras anhöriga. Denna organisation drivs både av en psykiatriforskning i Stockholms landsting och Karolinska institutet. Här har alla människor med spelmissbruk rätt att få kostnadsfri och anonym rådgivning. Det finns två olika sätt som man kan få hjälp nämligen via vad som kallas motiverande samtal eller kognitiv beteendeterapi. Du kan även allmän information om vad det betyder att vara spelberoende, och råd och tips på hur man undviker att hamna i ett sådant beteende. De har också forskning som delas med de som är intresserade.

stödlinjen forskning

Hur arbetar stödlinjen för att ge råd och stöd?

Att spela internet casino har ökat på senare år och Stödlinjen finns som sagt till för att hjälpa alla de som ligger i farozonen för eller redan har hamnat i ett spelmissbruk. Här arbetar professionella psykologer som ger dig råd om hur du ska kunna ändra dina spelvanor och förbättra spelupplevelsen. Du kan gå in på deras hemsida och ta ett speltest där du får svara på ett antal frågor och får sedan en överblick över ditt eget spelande. Här följer en kort förklaring på deras olika tillvägagångssätt.

Motiverande samtal: Detta går ut på att personer med spelmissbruk tillsammans med stödlinjen sätter upp olika mål som de vill uppnå. Stödlinjen hjälper dig sedan med motivation och stöttning så att du klarar av att genomföra den förändring som krävs.

Kognitiv beteendeterapi: Kort förklarat innebär denna metoden att du med spelmissbruk ska förändra sättet du tänker på och därmed också förändra ditt beteende.

Självhjälp: Detta program är helt gratis och tillgängligt för alla. Detta pågår under 10 veckor och då får du olika hjälpmedel för att kunna förändra dina spelvanor. Du kommer till exempel kunna skapa en spellogg och påminnelser samt ta del av olika motivationsverktyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *